Példás összefogással, a gyönyörű „Makovecz faluházat” megtöltve tartotta meg 2014. március 1-jén, szombaton a Somogysámsoni Plébánia kilenc települése közös egyházközségi bálját. A farsangi eseménynek, közösségépítő jellegén túl még jótékonysági célja is volt, hiszen a plébánia, időközben részben kidőlt bástyafalának újraépítésére fordítjuk a bevételt. Erre utal a bál mottója Arany János után szabadon: „…Vadat, halat, s mi jó falat építünk!”

 

            Este fél nyolckor nyitotta meg a nagyszabású programot Móring József Attila országgyűlési képviselő úr, aki Szent Pál szavaira hivatkozva - „mindennek meg van a maga ideje, a munkának és az örömnek is”, - bátorította a falvakból összesereglett közönséget az összetartásra. Ezután a plébános is köszöntötte az egybegyűlteket és közös imádsággal vette kezdetét a helybeli konyha által készített finom és kiadós vacsora elfogyasztása, ami mellé kiváló pogácsa is került.

            Kilenc órakor következett a gyönyörű, két hónapon keresztül begyakorolt, hófehér ruhás, bécsi keringős nyitótánc, melyet tapsvihar ünnepelt.

            Tíz óra után egy rövid színházi jelenet következett az 1930-as évek kávéházából, ahol randevún találkozott össze egy fekete özvegy és egy vele rokon lelkű, nagyotmondó, mondvacsinált gróf. A kis darabot fekete humor fűszerezte, amelyet közben, és a végén is díjazott a publikum. Ezek után gratulált stílusosan a meghívásunkra Marcaliból érkezett rendőrkapitány kisasszony, aki közben jegyzetelte a színpadon elhangzott bűncselekményeket. Így került nagy örömünkre rendőri védelem alá a sámsoni bál.

            A báli zenész jóvoltából a hangulat egyre csak fokozódott, és egy idő után már a fiatalok is jólesően kapkodták a levegőt, hogy bírják tartani a tempót.

            Nagyon szép számmal érkeztek a tombola felajánlások is, így közel egy órán át tartott az ajándékok kiosztása.

            Hajnalig tartott a rendbontás nélküli, önfeledt mulatság, ami minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a sámsoni bált immár 7. alkalommal is érdemes volt megszervezni.

            Istennek legyen hála és a sok segítőnek, akik nélkül nem valósulhatott volna meg!

 

Göndics János plébániai kormányzó

Hungarian Croatian English German Russian

             

Scroll to top
louboutin pas cher chaussure louboutin pas cher louboutin soldes air max pas cher nike air max pas cher louboutin pas cher louboutin soldes louboutin pas cher louboutin soldes nike tn nike tn pas cher tn pas cher tiffany outlet online tiffany outlet louboutin pas cher louboutin soldes hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet air jordan air jordan pas cher jordan pas cher air jordan site officiel air max pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher