A templom története

A templom építését 1765-ben kezdték, a munkálatok befejezésére és a templom felszentelésére 1773-ban kerülhetett sor. 1781-ben a torony ledőlt, a jelenleg is álló templomtornyot 1872-ben építették, a kegyúr és a hívek adományaiból.

A főoltárkép 1884-ben készült. Az eredeti képet meghagyva, a főoltárt és a szószéket 1888-ban restauráltatta Márkus Gyula esztergomi kanonok, a Budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora. A Mária oltárt 1890-ben, a Jézus szíve oltárt 1894-ben állították a sámsoni hívek.

 A templom első, pedál nélküli orgonáját 1777-ben építették, majd a torony újjáépítésekor szükségessé vált az orgona felújítása is. Ma is az 1896-ban, hazánk ezer éves fennállásának ünnepére készült orgona szolgálja a hívek istendicséretét. Az átépítéskor került sor a kórus bővítésére is, mivel az új orgona nem fért volna el az eredetileg szűkre tervezett karzaton. Szintén a sámsoni hívek adományaiból sikerült nagyobb helyet biztosítani a hangszerek királynőjének.

 

 

A Plébános elérhetősége:

8733, Somogysámson Fő u. 114.
Telefon: (85) 420-196

 

Kérem a fenti telefonszámokon keressen, hogy biztosan megtaláljon személyesen is.

 Keresztelés, házasságkötés, szentmise kérése, hitoktatás, elsőáldozás, bérmálkozás, szentgyónás, egyházi hozzájárulás befizetése, temetés, házmegáldás, ima kérése, szomorúság vagy örömhír megosztása…

 


 

 

 

Hungarian Croatian English German Russian

             

Scroll to top
louboutin pas cher chaussure louboutin pas cher louboutin soldes air max pas cher nike air max pas cher louboutin pas cher louboutin soldes louboutin pas cher louboutin soldes nike tn nike tn pas cher tn pas cher tiffany outlet online tiffany outlet louboutin pas cher louboutin soldes hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet air jordan air jordan pas cher jordan pas cher air jordan site officiel air max pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher nike tn pas cher air max pas cher air max pas cher