Római Katolikus Plébánia


A templom története

A templom építését 1765-ben kezdték, a munkálatok befejezésére és a templom felszentelésére 1773-ban kerülhetett sor. 1781-ben a torony ledőlt, a jelenleg is álló templomtornyot 1872-ben építették, a kegyúr és a hívek adományaiból.

A főoltárkép 1884-ben készült. Az eredeti képet meghagyva, a főoltárt és a szószéket 1888-ban restauráltatta Márkus Gyula esztergomi kanonok, a Budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora. A Mária oltárt 1890-ben, a Jézus szíve oltárt 1894-ben állították a sámsoni hívek.

 A templom első, pedál nélküli orgonáját 1777-ben építették, majd a torony újjáépítésekor szükségessé vált az orgona felújítása is. Ma is az 1896-ban, hazánk ezer éves fennállásának ünnepére készült orgona szolgálja a hívek istendicséretét. Az átépítéskor került sor a kórus bővítésére is, mivel az új orgona nem fért volna el az eredetileg szűkre tervezett karzaton. Szintén a sámsoni hívek adományaiból sikerült nagyobb helyet biztosítani a hangszerek királynőjének.

 

 

A Plébános elérhetősége:

8733, Somogysámson Fő u. 114.
Telefon: (85) 420-196

 

Kérem a fenti telefonszámokon keressen, hogy biztosan megtaláljon személyesen is.

Keresztelés, házasságkötés, szentmise kérése, hitoktatás, elsőáldozás, bérmálkozás, szentgyónás, egyházi hozzájárulás befizetése, temetés, házmegáldás, ima kérése, szomorúság vagy örömhír megosztása…

 

 

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába